Langhoff og Juul

Smak på Aarhus

Gled deg til fantastiske matopplevelser. I Aarhus merker du helt klart at mat har en spesiell plass i innbyggernes hjerter. Restauranttilbudet er mangfoldig, og utvikler seg hele tiden. Mangfoldet innenfor matopplevelser er én av grunnene til at du vil elske Aarhus – som i fjor igjen fikk tildelt hele fire Michelin-stjerner.

Stemning ved Vadestedet

Spis med de lokale

På byens to store matmarkeder får du nærkontakt med de som bor her. På Aarhus Central Food Market kan du nyte lekre delikatesser i uformelle omgivelser, og her kommer du lett i snakk med de på nabobordet. På Aarhus Street Food som ligger i den tøffe bussgarasjen ved Rutebilstationen finner du matboder med smaksopplevelser fra hele verden.

Madmarked i Aarhus Danmark

Hyggelige kaféer i Latinerkvarteret

Spaserer du gjennom byen mot Latinerkvarteret bør du ta turen innom Mejlgade som har et fantastisk utvalg av grillbarer som serverer lækre små retter til en billig penge. Atmosfæren er hyggelig og avslappet, og skulle det ikke være ledige bord å oppdrive tilbyr de populære restaurantene take-away.

Latinerkvarteret

I Latinerkvarteret finner du dessuten deilig sjokolade, ostebutikker, økologiske bakerier, koselige kaffebarer og mange andre fristelser. Du kan også slå deg ned på en av restaurantene langs elven Aarhus Å.

Hygge i Latinerkvarteret Aarhus

Kreative retter i hyggelige omgivelser

Vil du teste ut det beste Aarhus har å by på i matveien, bør du besøke Frederikshøj, Gastromé, Domestic eller Substans, som alle har hver sin Michelin-stjerne. De fire Michelin-restaurantene serverer mat fra det nordiske og det franske kjøkken, og utmerker seg ved å balansere klassisk, moderne og eksperimentell matlaging.

Les mer om Aarhus' gourmetrestauranter her

 Substans

Pop up markeder og lokale råvarer

I løpet av våren og sommeren dukker det opp flere pop-up markeder rundt omkring i byen – for eksempel Food Festival, som er Nordens største matfestival. Festivalen byr på fantastiske matopplevelser og spennende events for foodies. Er du i Aarhus en onsdag eller lørdag, er et besøk på grøntmarkedet på Ingerslev Boulevard noe du ikke bør gå glipp av.

 Marked Ingerslevs boulevard

 

Museer i verdensklasse

Med magen full av deilig mat er du klar for å besøke byenes spennende museer. Start med et obligatorisk besøk på Your rainbow panorama på toppen av byens kunstmuseum ARoS. Legg deretter turen gjennom gatene i det levende museet Den Gamle By, hvor du blir tatt med på en fascinerende tidsreise tilbake til svunne tider. På den arkitektoniske perlen Moesgaard Museum blir karakterer og epoker fra fortiden brakt til liv igjen.

 ARoS

Glem ikke å legge inn et besøk i byens fornøyelsespark Tivoli Friheden, som byr på morsomme attraksjoner og gode konserter hele sommeren.

Senk skuldrene i Aarhus

Selv om Aarhus er en pulserende storby har den mange grønne lunger og oaser hvor dere kan nyte roen og hverandre. I sentrum finner dere flere små parker og grønne områder hvor dere kan kose dere med en kopp kaffe «to go». Eller gjør som de lokale og legg inn et avslappende besøk på en av byens strender.

Bo godt i Aarhus

Etter en dag fullpakket med opplevelser er det godt å slappe av i rolige omgivelser på byens behagelige hoteller. De fleste ligger i sentrum, og i kort gåavstand til det meste.

Hotel Scandic Aarhus City

Radisson Blu Scandinavian Hotel er kjent som Danmarks beste hotell utenfor København, og ligger nært ved de spennende attraksjonene. City Hotel Oasia Aarhus ligger sentralt plassert i rolige omgivelser, med kort vei til jernbanestasjonen. Hotel Ritz Aarhus City ligger rett overfor rådhuset, og er nyoppusset i vakker art deco-stil. 

Comwell Aarhus er et av byens aller nyeste hotell, og har stilig og gjennomført design av danske HAY. Scandic Aarhus City ligger et stenkast fra Ströget, og huser den populære restauranten The Grill. CABINN Aarhus Hotel ligger i nærheten av domkirken og det hyggelige latinerkvarteret. Prøv hotell Scandic The Mayor, som har en hyggelig atmosfære.

Helnan Marselis Hotel ligger i naturskjønne omgivelser, nært både strand og skog, like utenfor Aarhus. Her har alle rom utsikt mot havet.

Her kan du finne enda mer informasjon om Aarhus

 


Share this page

Din guide til miniferie i Aarhus

Dag 1

1: Sjekk inn på et av byens flotte hoteller
2: Besøk ARoS Aarhus Kunstmuseum
3:Ta en rusletur i Latinerkvarteret med besøk på kaffebarer
4: Middag og drinker på Kähler Spisesalon

Dag 2

5: Besøk Moesgaard Museum
6: Lunsj på Aarhus Street Food
7: Shopping på Magasin, Salling og Bruuns Galleri
8: Middag på Michelin-restaurant
9: Drinker på Gedulgt

Dag 3

10: Besøk Den Gamle By
11: Lunsj på Aarhus Central Food Market
12: Sykkeltur til Aarhus Ø

Beste reisetips til Aarhus

Scandic Aarhus City

Bo bra i Aarhus

Aarhus kan by på en rekke flotte hoteller – alle i gangavstand til byens attraksjoner