Den historiske regionen

En dansk klassiker. Ta deg en tur på den gamle pilgrimsruten, Hærvejen, som strekker seg fra topp til tå i Danmark og går gjennom den historiske by Viborg. Vandrer du f.eks. på Olavsruten kan du fortsætte vandreturen på Hærvejen, kun afbrydt af færgeoverfarten. Går du for eksempel På Olavsruten kan du fortsette fotturen på Hærvejen, bare avbrutt med fergeovergang.

Viborg egnen

Viborg

Du kan glede deg til et fint opphold i den vakre gamle Viborg. Den mer enn tusen år gamle byen oser av hygge, historie, morsomme opplevelser i flotte omgivelser. Her finner du kunst- og kulturopplevelser, og et bredt spekter av koselige spisesteder, vinbarer og kaféer.

Hærvejen

Legg turen til Hærvejen

Langs disse eldgamle handelsrutene kommer du virkelig tett på historien. Når du går eller sykler her opplever du med alle sansene, og det er både spennende og fascinerende å forsøke å forestille seg alt som har foregått her opp gjennom århundrene.

Tollundmanden

Tollundmanden

Kom tæt på Tollundmandens finnested i Bjældskovdal nær Engesvang. Tollundmanden er nok det bedst bevarede lig i verden.

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke er en af Danmarks smukkeste domkirker og er en arkitektuperle, du ikke må gå glip af, når du besøger området.

Aarhus     Oplevelsesregionen i Danmark     Friluftsregionen i Danmark     Kystlandet i Danmark     Den historiske region

 

Oplev Aarhusregionen i Danmark